BizimForumdayiz > Genel > Genel Sohbet > AFORİZMA

Reklamlar
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: AFORİZMA  (Okunma Sayısı 2800 defa)
02 Eylül 2007, 02:06:25
TÜRK
Haxan
Usta Üye
*

Teşekkür 361

« Yanıtla #15 : 02 Eylül 2007, 02:06:25 »

Oradadırlar ve tuzaktırlar. Orada ve o kadar kaldığın sürece seninle olacaklar. Kendin olmaya az yol aldığında hemen uzaklaştıklarını göreceksin. Cici bir hikayedir bütünlük ve paylaşmak. Hepsi kendi tenini ve ona dokunan eli okşar.

Sen başkalarını tükettiğin yerde başlarsın. Öteki umudu taşıdığın sürece kendini asla bulamayacaksın.

Kuyuya indiğinde yukardakilerin ne kadar saçma ve yalan konuştuğunu göreceksin. Ama gerçeği söylemek istediğinde sesin onlara ulaşmayacak. Kimin sesi işitiliyosa henüz yüzeydedir o. Sırdır gerçek; herkeste sadece kendine, sadece kendisine.

Anlaşılma kaygısını aş. Yanıbaşında değil, çok uzakta, mesafeler ötesinde hayranlık uyandırır görüntü. Ve insan anlayıp yorumlamaya değil, körü körüne tapmaya aç.

"O an"a yenik düşersin işte; o ana. sonrası yok sanırsın. hep sonrası vardır oysa.

Kapısıdır insanın kişiliği. Ve herkes o kapıyı kırıp geçirecek birine ihtiyaç duyar. O korkunç tek vuruştan ümit kestiği için sıkıca kapalıdır kapısı herkesin. Ah işte bu yüzden…

Peygamberlerden Hazreti Nuh'un oğlu Yafes'in Türk adında biroğlu vardır. Türk Milletinin ceddi bu zattır.
02 Eylül 2007, 19:07:46
TÜRK
Haxan
Usta Üye
*

Teşekkür 361

« Yanıtla #16 : 02 Eylül 2007, 19:07:46 »

*Hayat doya doya çapkınlık yapmak için ne kadar kısadır yarabbi; huzurlu bir evlilik için ise ne kadar uzun

*Kadınlar evlenmeden önce hiç tahmin etmediğimiz gibi, evlendikten sonra ise tam tahmin ettiğimiz gibi çıkarlar.

*Evlilik üç türlüdür. Ya iki zaaf evlenir, ya iki çıkar, ya da iki aşk.
Çıkar ve zaaf evlilikleri, çıkarlar ve zaaflar değişmediği müddetçe devam eder. Aşk evlilikleri ise aşklar, çıkarlar ve zaaflara dönüşene kadar.

Peygamberlerden Hazreti Nuh'un oğlu Yafes'in Türk adında biroğlu vardır. Türk Milletinin ceddi bu zattır.
08 Eylül 2007, 18:13:50
TÜRK
Haxan
Usta Üye
*

Teşekkür 361

« Yanıtla #17 : 08 Eylül 2007, 18:13:50 »

Barış için savaşmak, bekaret için şevişmeye benzer.

Sevgi ancak özgürlüğün çocuğudur, hiçbir zaman baskının değil.
Nietzsche

08 Eylül 2007, 18:23:03
hande
HaNde
yasaklı
*

Teşekkür 863

benbilmembeyimbilir :=)))

« Yanıtla #18 : 08 Eylül 2007, 18:23:03 »

okumak gıdadır, okuyan insanlık,bilen insanlıktır...

gülmek bir güneştir, insanın yüzünden hüzün ve keder kışını defeder

victor hugo

''Hüzünle titreyen gönle ince bir âh dokunur,Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur''

08 Eylül 2007, 18:28:16
hande
HaNde
yasaklı
*

Teşekkür 863

benbilmembeyimbilir :=)))

« Yanıtla #19 : 08 Eylül 2007, 18:28:16 »

kendinden sözetmek çok soylu bir - ikiyüzlülüktür...

frederic nietzsche

''Hüzünle titreyen gönle ince bir âh dokunur,Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur''

08 Eylül 2007, 23:55:15
özerk
ÜLE İŞDEEEE
Tecrübeli Üye
*

Teşekkür 243

chennnnnnnnn üzümlü kekim,doğu incim;))

« Yanıtla #20 : 08 Eylül 2007, 23:55:15 »

Shakespeare'den Ruha Dokunan Düşünceler

Hafızanın kulu olmaz kararımız,
çabuk doğduğu için büyümeden ölür.
Nasıl ki ham meyve dalında durur da
oldumu kendiliğinden düşüverir yere,
kendi kendimize verdiğimiz sözü tutmak,
en çabuk unuttuğumuz şeydir, ne yapsak.
...

ZekÂya sahip olduğunu sanan bir sürü aklllı çoğu defa budala
çıkıyor. Ve ben zekÂya sahip olmadığım için belki akıllı
sayılabilirim.
...
Aşk sana hoyrat davranırsa, sende hoyrat davran ona.
Acıtırsa diken gibi, dikeninle sokup
yeniver aşkı sen de!
...
Yaşam özünü aldığı, beslediği gövdeden
kendini çekip çıkaran dal kurumaya mahkumdur.
Kuruyunca da yakıp yok etmek için kullanılır.
...
Sözcüklerle ustaca flört edenler,
göz açıp kapayıncaya kadar onları orta malı yaparlar.
...
Milyonlarca kişi var şu anda,
Harama açılmış yataklarda uyurlar her gece,
kendi yatağımız diye yemin etmekten çekinmezler.
...
Dinen dalgalar gibi kayalık kıyılarda
sonlarına koşuşur ömrümüzün anları
Hızla yuvarlanırlar çırpınarak art arda
tutmak istercesine öne atılanları.

SEKİZ YAŞINDAYSANIZ VE AŞIKSANIZ HAYAT BAZEN KARMAŞIK OLABİLİYOR!!!

İMZA:CEDRIC;))
14 Mayıs 2008, 16:15:01
rahime
Fanatik Üye
*

Teşekkür 202

« Yanıtla #21 : 14 Mayıs 2008, 16:15:01 »

*Ne kadar baş varsa o kadar düşünce olduğuna göre, ne kadar yürek varsa o kadar sevme biçimi vardır...

*Kadın denen yaratık, bitmez tükenmez bir bir temadır: bunu istediğin kadar incele, her zaman bir yenisine bir bilinmeyenine rastlarsın...

*Her şeyi anlamak herşeyi affetmek demektir...
Tolstoy

14 Mayıs 2008, 16:26:46
theshe_aslan
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : 14 Mayıs 2008, 16:26:46 »

* Siz yükselmek isteyince yukarı bakarsınız, bense aşşağıya bakarım çünkü yükselmişim..

* Uçmak isteyenin kanatları olmalı.

* Yanlış anlama; sırf aramızda bir şey geçmiş olması için o kadar haksızlık ettim sana.

* Bundan böyle kim yıkabilir ki beni? Kendi darbelerim bile yerimden oynatamadıktan sonra.

* Benden korkma sakın.. Kendimle o derece meşgulüm ki; sana kötülük edecek vaktim yok!

* Hemen sevinme! Sana hakaret ettiysem, bu seni ciddiye aldığım anlamına gelmez. Ben bile bazen hata yapıyorum..

* Budala, insan tanımadığı birini nasıl sevebilir diye soruyor? Asıl tanıdığım birini, buna rağmen nasıl sevebilirim ben?

* Demek bundan sonra tam benim istediğim gibi biri olacaksın; İyi ama ne kötülük ettim ben sana!

* Aşk yeminleri bana göre değil. Yarın senden nefret etmeyeceğime söz verebilirim ancak.

* İnsanları asla deneme. İnsanlar kendilerini ifade etmek için bu kadar gönüllüyken hem de.
14 Temmuz 2009, 15:47:21
Ömer DeMirci
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Hayat, birine güvenmemek için de - güvenip pişman olmak için de çok kısa bu kısa hayat içinde AŞK sadece olmayan en kısa ❼❽
Emektar Üye
*

Teşekkür 234

.../img23/1103/gsaray.jpg

« Yanıtla #23 : 14 Temmuz 2009, 15:47:21 »

"benim arzum, başkalarının bir kitapta anlattıkları şeyi on cümlede anlatmaktır."

Yoldaşlar arar yaratıcı ve hasat arkadaşları: Çünkü ona göre herşey olgun hasat için. Ama yüz orağı yok onun: Bu yüzden yolar başakları öfkeli öfkeli. Yoldaşlar arar yaratıcı, oraklarını bilemesini bilen yoldaşlar. Yıkıcılar denecek onlara, iyi ile kötüyü hor görenler denecek. Hasatçılar ve şenlik edenler onlar halbuki. Kendi gibi yaratıcılar arıyor Zerdüşt, hasat arkadaşları ve şenlik arkadaşları arıyor: Sürülerle, çobanlarla, cesetlerle işi ne Zerdüştün! Ve sen benim ilk yoldaşım, hoşçakal! Ağacının kovuğuna güzelce gömdüm seni, güzelce sakladım seni kurtlardan. Ama veda ediyorum şimdi sana, zira vakit erişti. Bir seherle öbür seher arası yeni bir gerçek ayan oldu bana.
Nietzsche

İsa`nın Yaptığı Yanlış. - Hıristiyanlığın kurucusu, insanlara günahları kadar hiçbir şeyin acı çektirmediğini düşünüyordu. Yanlışı bu oldu: Kendini günahsız hisseden, bu noktada deneyimi eksik olan bir kimsenin yanlışı! Nitekim ruhu da olağanüstü ve hayalci bir merhametle doldu, bir kötülüğe doğru yöneldi. Fakat günahı icat etmiş olan kendi ümmeti, böylesi bir hâlden pek seyrek olarak büyük bir kötülüğe uğramışçasına acı çekiyordu. Ne var ki, Hıristiyanlar efendilerine hemen hak verme konusunda anlaştılar ve onun yaptığı yanlışı bir gerçek hâline sokarak kutsallaştırdılar.
Nietzsche

Dünya bana bir Tanrı`nın buluşu ve rüyasıymış gibi görünüyor. Dünya canı sıkılmış bir Tanrı`nın gözleri önündeki boyalı buharlara benziyor. İyi ve Kötü, mutluluk ve acı, ve sen, ve ben, benim için bir yaratıcının gözlerinin önündeki boyalı buharlardır. Yaratıcı gözlerini kendi üstünden çekmek istiyordu ve dünyayı yarattı. Acı çeken birisi için gözlerini kendi acısından başka bir yere çevirebilmek baş döndürücü bir mutluluktur.
Nietzsche

Nietzsche'den Aforizmalar İçin Tıkla

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

لاَ حَوْلَ ِوَلاَ قُوَّةَ اِلاَّ بِاللّه
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: