Ömer DeMirci
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Hayat, birine güvenmemek için de - güvenip pişman olmak için de çok kısa bu kısa hayat içinde AŞK sadece olmayan en kısa ❼❽
Emektar Üye
Teşekkür 234
.../img23/1103/gsaray.jpg
|
 |
« : 20 Temmuz 2010, 15:24:12 » |
|
Kuşkusuz yaşa...Çünkü bunalım içinde yaşayanların ruhları ve bedenleri küçülür.
ZOROASTER
iki dosttan her biri kendisinin ötekinden bir parça daha üstün olduğunu düşündüğü sürece dostluk sürer. HONORE DE BALZAC
Dünya gerçekten ilerliyor, Üçyüz yıl önce yaşasaydım, yakılmış olurdum.
SIGMUND FREUD
Mutluluğu engelleyen şeylerden biri, hayattan çok fazla mutluluk beklemektir. FONTENELLE
Bildiğim az şeyi cehaletime borçluyum. SECHA GUITRY
Ciddiliğin fazlası nefret doğurur, merhametin fazlası da otoriteyi azaltır. Daima ortada kalmağa çalışınız, ne kin, ne de çılgınlıkla karşılaşacaksınız. Nasıl ki cerrah ihtiyaca göre ya neşterini kullanır ya da yaraya merhem sürer. SADI
İlk hata saflığın, sonrakiler suçun ürünüdür. O. GOLDSMITH
Alçak gönüllülük güzel şeydir ama, gerçeği söylememek de aptallık olur.
BOBY FISCHER
Atalarıyla öğünen insan patates fidanına benzer. En iyi tarafı toprak altında kalmıştır. FRANSIZ ATASÖZÜ
Kötü insanlara güvenilebilir. En azından değişmezler. WILLIAM FAULTNER Çocuklarınıza ders vermek istiyorsanız (Bu hiç de gerekli değil) kendinizi örnek gösterin. Ama sizin gibi olmaları için değil, sizin gibi olmamaları için. BERNARD SHAW
Egoist daima en sevdiği kişiye, yani kendine zarar verir. BERNICE PEERS
Başarılarımız, yaptığımız kötü hareketlerden daha çok düşman kazandırır. T. JEFFERSON
İtimat edilmek, sevilmekten daha büyük iltifattır. GEORGE MACDONALD Başkalarının keyfine göre yaşamak, sefaletlerin en büyüğüdür. PUBLIUS SYRUS İnsan yalnız kalbiyle tam görür. Esaslı olan şeyler gözle görülemez. SAINT EXUPERY
Benim çağım henüz gelmedi, bazıları ölümünden sonra doğar. FRIEDRICH NIETZSCHE
"..dibe vurdugunu sanip bir dip daha oldugunu kesfedebiliyordu insan.." Bukowski - Siradan delilik oykuleri "Bir insani sevmek mumkun mu sence? -iyi tanimadiginiz biri ise belki. ben insanlari pencereden seyretmeyi severim. " Charles Bukowski
"İnsan, diğer insanlardan hiçbir şey istememeye, onlara hep vermeye alıştığı zaman, elinde olmadan soylu davranır. "
Aforizmalarından Seçmeler/Nietzsche
"Hepimiz büyüktük. Küçük küçük parçalarla, aynı üzüntüden payını alan büyük ve hüzünlü kişiler. " Jose Mauro De Vasconcelos - Şeker Portakalı
"Bir general emir verdiği neferden daha mı akıllıdır?bir müdür günde on kez azarladığı kapıcıdan daha mı dürüst ve namusludur?
Sen ne dersen de iki gözüm..toplumun yoksul insana saygısı yok..romancılar istedikleri kadar kahramanlarını fakir insanlardan seçsinler boşuna..." İNSANCIKLAR-DOSTOYEVSKİ
alıntı
|