BizimForumdayiz > Haberler > Son Dakika !!! (Moderatörler: İbrahim, Didu) > İsrail vahşetine karşı dünya ayağa kalktı.

Reklamlar
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İsrail vahşetine karşı dünya ayağa kalktı.  (Okunma Sayısı 424 defa)
31 Mayıs 2010, 11:57:20
Ömer DeMirci
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Hayat, birine güvenmemek için de - güvenip pişman olmak için de çok kısa bu kısa hayat içinde AŞK sadece olmayan en kısa ❼❽
Emektar Üye
*

Teşekkür 234

.../img23/1103/gsaray.jpg

« : 31 Mayıs 2010, 11:57:20 »

CANLI YAYIN

İsrail komandolarının "Gazze gemileri"ne düzenlediği kanlı baskın, dünyada büyük yankı uyandırdı. Dünyanın birçok ülkesi yapılan saldırı karşısında tepki gösterdi.

ZAPATERO: MÜDAHALE CİDDİ VE ENDİŞE VERİCİ

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, İsrail'in Gazze'ye yardım gemilerine yaptığı müdahaleyi 'ciddi ve endişe verici' olarak nitelendirdi.

Zapatero, dışişleri bakanlığına çağırılan İsrail Büyükelçisi'yle görüşmenin devam ettiğini söyledi.

YERYÜZÜ DOKTORLARI DERNEĞİ: YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Yeryüzü Doktorları Derneği, İsrail Deniz Kuvvetleri tarafından ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım''kampanyası kapsamında Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoya uluslararası sularda yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Yeryüzü Doktorları Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, ''beyaz bayrak' taşıyan ve içerisinde farklı ülkelerden kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu insani yardım görevlileri, gazeteciler ve barış gönüllülerine ''hukuksuz ve vahşice'' bir saldırı gerçekleştirildiği ifade edildi.

Yükü insani yardım olduğu deklare edilen ve tamamen barışçı amaçlarla ambargo altındaki Filistin halkına insani yardım götüren gemilere, İsrail Deniz Kuvvetlerinin kendi karasularının dışında hukuksuz bir askeri müdahalede bulunduğu kaydedilen açıklamada, Cenevre Sözleşmesi'ne göre insani yardımların ambargo konusu yapılamayacağı ve savaş bölgelerine dahi insani yardımın ulaştırılmasına izin vermenin ve bunları askeri hedef yapmamanın tüm ülkelerin uyması gereken hukuki bir ödev olduğu vurgulandı.

''İsrail'in insani yardımların kendileri aracılığı ile ulaştırılabildiği'' ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı ileri sürülen açıklamada, şöyle denildi:

''İsrail 2007 yılından bu yana uyguladığı ambargoyla Gazze Şeridi'ne sadece çok temel ihtiyaç malzemelerinin geçişine izin vermektedir. Yerel sağlık otoritelerinden alınan bilgilere göre güncel durumun savaş dönemindekinden daha kötü olduğu ve pek çok ilaç ve tıbbi malzeme kaleminde stokların tükendiği ve İsrail'in geçişlere izin vermediği bilinmektedir.

BM'nin Yardım ve İstihdam Örgütü UNRWA tarafından hazırlanan raporda Gazzeliler'in yarıdan fazlasının yoksulluk sınırının altında yaşadığı ve işsizlik oranının yüzde 55'e ulaştığı kaydediliyor. Yeryüzü Doktorları Derneğinin İsrailli makamlara 2010 Ocak ayı içerisinde yapmış olduğu ve Gazze'ye yönelik tıbbi malzeme sevkıyat taleplerine de şimdiye dek izin verilmemiştir. Türk Kızılayının yardım malzemeleri de aynı akıbeti yaşamakta ve içeri girişine izin verilmemektedir.

Yeryüzü Doktorları olarak dini, dili, ırkı ne olursa olsun insani yardıma muhtaç olan insanlara yardımın engellenmemesi gerektiğini, bunlara yapılan saldırıların uluslararası hukuka ve evrensel insani değerlere aykırı olduğunu bildiriyor. Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım kampanyası kapsamında Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoya yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz.''

DANİMARKA DIŞİŞLERİ BAKANI: İSRAİL'DEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Danimarka Dışişleri Bakanı Lene Espersen, Gazze'ye yardım götüren insani yardım gemilerine İsrail'in yaptığı saldırıyla ilgili İsrail'in Kopenhag büyükelçisinin bakanlığa çağrıldığını açıkladı. Espersen, İsrail'den konuyla ilgili detaylı bir açıklama beklediklerini ifade ederek, "Konuyla ilgili aldığımız haberler üzüntü vericidir. Olan bitenle ilgili net bilgiler bekliyoruz." dedi.

Dışişleri Bakanı Lene Espersen, Danimarka'nın Gazze'ye insani yardımın açılması konusunda daha önce dile getirdiği görüşlerinde bir değişiklik olmadığını belirtti. Danimarka, Gazze'ye her türlü insani yardımın sorunsuz gitmesini savunuyor.

PAKİSTAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINADI

Pakistan, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Gazze'ye insani yardım götüren konvoya yönelik saldırının şiddetle kınandığını belirtildi.

Açıklamada, "vahşice yapılan bu saldırının insan halklarının ihlali olduğu" kaydedildi.

İSRAİL SANAYİ VE TİCARET BAKANI: OLAY, BÜYÜK BİR SKANDALA YOL AÇACAK

İsrail Sanayi ve Ticaret Bakanı Binyamin Ben Eliezer, İsrail donanmasının Gazze'ye yardım taşıyan filoya saldırısının "büyük bir skandala'' yol açacağını söyledi.

Ben Eliezer, ziyaret ettiği Katar'ın başkenti Doha'da yaptığı açıklamada, saldırıyla ilgili olarak, "Büyük bir skandal olacak, buna hiç şüphe yok" diye konuştu.

"Her şeyin baştan beri provokasyon olduğunu" belirten İsrailli Bakan, "Bunu yaklaşık iki ay önce planlamışlardı ve biz onlara 'Beyler bunu denemeyin, çünkü kendimizi savunma hakkımız var' diye anlatmak için her yolu denedik" dedi.

zaman

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

لاَ حَوْلَ ِوَلاَ قُوَّةَ اِلاَّ بِاللّه
31 Mayıs 2010, 12:24:24
Helackim
...F&S...
Genel Moderatör

Teşekkür 452

« Yanıtla #1 : 31 Mayıs 2010, 12:24:24 »

bu israilin kökünü kazımak gerek,şerefsizler... Sinirli Sinirli Sinirli

Herşey Seninle Güzel F&S
31 Mayıs 2010, 15:00:08
Ömer DeMirci
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Hayat, birine güvenmemek için de - güvenip pişman olmak için de çok kısa bu kısa hayat içinde AŞK sadece olmayan en kısa ❼❽
Emektar Üye
*

Teşekkür 234

.../img23/1103/gsaray.jpg

« Yanıtla #2 : 31 Mayıs 2010, 15:00:08 »

Saldırı yapılan gemide 400 Türk var   

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Dede, İsrail'in müdahale ettiği Mavi Marmara gemisinde personel dahil 600 kişinin bulunduğunu ve bunlardan 400'ünün Türk olduğunu açıkladı.

Dede, Vakıf Genel Merkezinde kendilerine destek ziyaretinde bulunan sivil toplum örgütü temsilcileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, Dışişleri Bakanlığında bir komisyon kurulduğunu ve gelişmelerin oradan takip edildiğini, bu elim hadiseden sonra kriz komitesinin Bakanlar düzeyine yükseltildiğini belirtti.

Başbakan vekili ve Devlet Bakanı Bülent Arınç'ın arayarak hem başsağlığı dilediğini, hem de olayın takipçisi olacağını söylediğini anlatan Dede, ayrıca bir komisyon kurulduğunu ve bu komisyonun düzenli olarak bilgi akışı sağlayacağını kaydetti.

Yaralılarla ilgili endişeli olduklarını belirten Dede, ölü sayısının artmasının ağır yaralıların hayatını kaybetmesinden kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilmediklerini ifade etti.

Dede, bir soru üzerine, İsrail askerlerinin öncelikli olarak Türk bandıralı gemiye müdahale ettiğini belirterek, ''Çünkü amiral gemisiydi. Yolcuların çoğu oradaydı. Diğer gemiler daha küçük'' dedi.

Dede, İsrail askerlerinin Mavi Marmara'nın ardından yük gemisi Gazze'ye ardından da Defne Y'ye, bundan sonra diğer gemilere operasyon düzenlediklerini belirtti.

Dede, şu anda Mavi Marmara ile bilgi verdiklerini, diğer gemilerde yaralı olup olmadığını bilmediğini, İsrail medyasının çektiği görüntülerde de yaralıların ellerinin kelepçeli olduğunun görüldüğünü bildirdi.

İsrail Büyükelçisinin, organizatörleri suçlayan açıklamalarının hatırlatılması üzerine Dede, İsrail'in, Filistin davasına hizmet eden bütün kurum ve kuruluşları karalayarak dezenformasyon yürüttüğünü kaydetti.

Gemide bulunanların listesini oluşturduklarını ifade eden Dede, bu listeyi ilgili makamlar dışında kimseye vermediklerini söyledi.

Gemide gazeteciler, sevil toplum kuruluşları temsilcileri ve milletvekillerinden oluşan 546 kişilik bir grup bulunduğunu belirten Dede, ''Personelle birlikte gemide 600 kişi var. 400 civarında Türk var. Geri kalanı yabancı uyruklu. Gözaltı, ölü ve yaralılar hakkında kesin bilgi yok. İsrail'in kontrolü altında. İsrail'in verdiği bilgiye göre, 18 ölü. Manipülasyon da yapıyor olabilir. Listede üstü çizilen insanlar mı onu bilmiyoruz'' diye konuştu.

zaman

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

لاَ حَوْلَ ِوَلاَ قُوَّةَ اِلاَّ بِاللّه
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: