BizimForumdayiz > Haberler > Dünyadan Haberler (Moderatörler: İbrahim, Didu) > Gazze ve Filistin ile iligili haberler

Reklamlar
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Gazze ve Filistin ile iligili haberler  (Okunma Sayısı 3648 defa)
27 Aralık 2008, 14:28:59
Helackim
...F&S...
Genel Moderatör

Teşekkür 452

« : 27 Aralık 2008, 14:28:59 »

İsrail hava kuvvetlerinin Gazze'ye hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Görgü tanıkları, jetlerden fırlatılan yaklaşık 30 kadar füzenin ağır kayba yol açtığını belirtti. Hastane kaynakları ölü sayısının 140'ı aştığını açıkladı.

Gazze kentindeki Hamas binalarının hedef alındığı saldırıda binaların çoğunun yıkıldığı belirtiliyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Gazze ve Han Yunu kentlerine yönelik düzenlediği hava saldırısından Hamas binalarının hedef alınmıştı.

Şahvan, Gazze'de vurulan binaların birinde saldırı düzenlendiği sırada Hamas polis güçlerine katılacak yeni polisler için mezuniyet töreni düzenlenmekte olduğunu belirtti.

Görgü tanıkları, 15 kadar büyük çaplı patlama sesi duyduklarını belirtti. Hamas'a ait binalar genellikle yerleşim merkezleri ile iç içe bulunuyor. İsrail jetlerinden atılan füzelerin, okuldan çıkan çocukları da vurmuş olabileceği belirtiliyor.

Arap kanalları saldırının ardından bölgeye canlı bağlanırken, televizyonlara yansıyan görüntülerde Gazze'de sirenler çaldığı görülüyor. Saldırıda yaralananların çoğunun siviller olduğu göze çarparken, yaralananlar arasında çocuklar da bulunduğu görülüyor.

İsrail ordusu ise konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

İSRAİL, SALDIRI SİNYALİ VERMİŞTİ

İsrailli yetkililerin son günlerdeki açıklamaları ile saldırının sinyalini vermişti. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak önceki gün yaptığı açıklamasında roket saldırılarına devam etmesi halinde "Hamas'ın ağır bir bedel ödeyeceğini" savunmuştu. Barak ayrıca İsrail ordusunun, geniş bir operasyon yapmak için hazırlıklarını tamamladığını söyleyerek, "İsrail vatandaşlarına ve askerlerine zarar veren bunun ağır bedelini ödeyecektir" demişti.

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni de Gazze'de Hamas iktidarını sona erdirme tehdidinde bulunnmuştu. Mısır'ın başkenti Kahire'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'le görüşmesinden sonra düzenlenen basın toplantısında Livni, "Artık yeter. Durum artık değişiyor." ifadelerini kullanmıştı. Mısır, Hamas'la İsrail arasındaki 6 aylık ateşkes anlaşmasının 19 Aralık'ta sona ermesinden sonra yeni bir ateşkesin yürürlüğe girmesi için taraflar arasında görüşmeler başlatmıştı.

İSRAİL ORDUSU RESMî AÇIKLAMASINI YAPTI: "SALDIRININ SORUMLUSU HAMAS'TIR"

İsrail ordusu, bugün Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırının ardından resmi bir açıklama yaptı. Açıklamada, saldırıda Hamas'ın Gazze Şeridi'nde bulunan bazı hedeflerinin ve tesislerinin vurulduğu belirtildi. Operasyona katılan pilotların tamamının da İsrail'e geri döndüğü kaydedildi.

Açıklamada ordunun operasyonlara İsrail Genel Kurmay Başkanlığı'nın değerlendirmeleri doğrultusunda devam edeceği belirtildi. Açıklamada "Bu operasyon gerekli olduğu sürece devam edecek, genişleyecek ve yoğunlaştırılacak" denildi.

İsrail ordusu, operasyonun "Hamas'ın devam eden terörist saldırılarının sonucunda gerçekleştirildiğini" savundu.

Vurulan Hamas hedeflerinin ise geçtiğimiz aylarda toplanan yerel istihbarat sonucunda belirlendiği, Hamas'ın bazı üslerini, eğitim kamplarını, cephaneliklerini içerdiği kaydedildi.

Açıklamada "İsrail saldırının gerçek sorumlularının, sivil yerleşim yerlerinde terör faaliyetlerini harekete geçiren Hamas liderleri" olduğu savunuldu. Gazze operasyonunun, İsrail'in güvenlik çıkarlarını korumak açısından hayatî öneme sahip olduğu dile getirildi.

Açıklamayı okuyan İsrail ordu sözcüsü, "teröre destek olan, evinde terörist barındıran, eşlerini ve çocuklarını insan kalkanı olarak hedeflere gönderen herkesin terörist olarak kabul edileceğini" ifade etti. (CİHAN)
« Son Düzenleme: 04 Ocak 2009, 10:16:06 Gönderen: fico » Logged

Herşey Seninle Güzel F&S
27 Aralık 2008, 14:35:00
Helackim
...F&S...
Genel Moderatör

Teşekkür 452

« Yanıtla #1 : 27 Aralık 2008, 14:35:00 »

İsrail: Operasyonlar, roket saldırıları durana kadar devam edecek  

İsrail Başbakanlığı'ndan Gazze operasyonunun ardından yapılan açıklamada, operasyonun İsrail'e yönelik roket saldırıları durana kadar devam edeceği belirtildi. Başbakanlıktan yapılan açıklamada bu sabahki saldırının emrini Başbakan Ehud Olmert, Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ve Savunma Bakanı Ehud Barak'ın birlikte verdiği belirtildi.

Açıklamada "Hamas'ın ateşkesi ihlal etmesinin ve İsrail'in güneyine yönelik roket saldırılarının ardından 24 Aralık'ta Ulusal Güvenlik Komitesi tarafından, roket saldırıları durana kadar İsrail Savunma Güçleri'nin uzun bir süre hareket edeceğine dair bir karar alınmıştır." denildi.

Ayrıca açıklamaya "Olmert, Savunma Bakanı Ehud Barak ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni operasyonun metodunu ve zamanlamasını belirlemek üzere yetkilendirilmiştir. Bu sabahki hava saldırısını onlar karar vermiştir" diye devam edildi. (CİHAN)

Herşey Seninle Güzel F&S
28 Aralık 2008, 18:50:23
serkan yılmaz
Yönetici

Teşekkür 564

« Yanıtla #2 : 28 Aralık 2008, 18:50:23 »

İsrail, Gazze Şeridi'ne dün gece ve bu sabah erken saatlerde düzenlediği hava saldırılarında 30 farklı hedefi vurdu. Ölü sayısı 282'yi bulurken, yaralı sayısı 900'ü aştı.

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ HAVA SALDIRISINDA ÖLÜ SAYISI 282'YE ÇIKTI

İsrail'in Gazze Şeridi'ne hava saldırılarının bilançosu giderek ağırlaşıyor. Son bilgilere göre ölü sayısı 282'ye çıktı, bombardımanlar sürüyor.

Bölgedeki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail uçakları Hamas tarafından kullanılan "Saraya" adlı güvenlik karargahını bombaladı. En az 3 füze isabet eden karargahın yerle bir olduğu belirtildi. Bombardımanda ilk belirlemelere göre 10 kadar Filistinli'nin yaralandığı öğrenildi, ölü olup olmadığı henüz belirlenemedi.

Saraya karargahı, Mısır tarafından inşa edilmişti. Karargah, 1967 yılından sonra İsrail tarafından da askeri yönetim binası ve cezaevi olarak kullanılmıştı. Cezaevi, Filistin Yönetimi ve daha sonra Hamas tarafından da kullanılmaya devam ediliyordu.

Bombardımanlardan bir diğeri de Gazze kentinin Zeytin mahallesinde bir askeri cipi hedef aldı. Cipte vurulanların tam sayısı bilinmemekle birlikte, olay yerinde biri çocuk iki kişinin öldüğü ilk gelen bilgiler arasında.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'da belediye binası vuruldu, bölgenin kuzeyinden güneyine Hamas'a ait idari ve askeri binalar vurulmaya devam ediliyor.

-MISIR, REFAH KAPISINI AÇTI-

Öte yandan, Mısır hükümeti, Gazze ile sınırındaki Refah sınır geçişini açtı.

Gazze'de yayın yapan, İslami Cihad'ın El Kuds radyosunun verdiği habere göre, Refah kapısı, yaralılar için başta ilaç ve tıbbi malzeme olmak üzere, gıda yardımları için açıldı.

-İNSANİ YARDIMLAR GÖNDERİLİYOR-

İsrail ordusu da Kerem Şalom geçiş noktasının, insani yardımların geçişi için açıldığını duyurdu. Saat 11.00'den itibaren onlarca kamyon, insani yardımlarla dolu yüklerini Gazze bölgesine aktardı.

210 HEDEF VURULDU

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Hamas'ın halen güçlü bir cevap verme kapasitesine sahip olma olasılığını göz önünde bulundurduğu belirtilen İsrail kuvvetleri, dün geceden bu yana, roket saldırısı düzenlenebilecek birkaç bölgeyle birlikte 30 farklı hedefi vurdu.

İsrail'in, saldırıların başlangıcından bu yana 210 hedefi vurduğu belirtiliyor. Vurulan hedefler arasında, Gazze'deki bir cami de bulunuyor. İsrail, vurulan caminin, terör faaliyetleri için kullanıldığını iddia ediyor.

YARDIM KONVOYUNUN GAZZE ŞERİDİ'NE GEÇİŞİNE İZİN VERİLDİ

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın, İsrail hava kuvvetleri tarafından vurulan Gazze Şeridi'ne yardım taşıyacak bir konvoya izin verdiği bildirildi.

Bakanlık sözcüsü, Gazze'nin güneyindeki Kerem Şalom geçiş noktasının, konvoyun insani yardım ve ilaç sevkıyatına olanak sağlanması amacıyla açılacağını söyledi.

İsrail, Hamas'ın Temmuz 2007'de kontrolü ele geçirmesinden bu yana Gazze'yi büyük ölçüde abluka altında tutuyor.

PERES, SALDIRI KARARINI SAVUNDU

İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres, Gazze'de 270'den fazla kişinin ölümüne neden olan hava saldırılarının haklılığını savundu.

Peres, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in saldırı kararında haklı olduğunu ve saldırmaktan başka bir alternatifleri bulunmadığını belirtti.

Halkının, saldırı kararının arkasında durduğunu kaydeden Peres, açıklamasında, "İsrail tarihinde, Hamas'ın bize karşı yürüttüğünden daha yararsız ve mantıksız bir savaş olduğunu hatırlamıyorum. Bu, hangi nedenle ateş ettiğini, ne için savaştığını açıklayamayan mantıksız insanların saçma savaşı" ifadesini kullandı.

Öte yandan, BM Güvenlik Konseyi'nin bu sabah kabul ettiği bildiriye yer veren İsrail basını, diplomatik kaynaklara dayandırılan haberlerde, İsrail'in saldırmaktan başka çaresi olmadığının Güvenlik Konseyi'nce anlaşıldığını ileri sürdü.

Ynetnews adlı internet sitesinde verilen haberde, Güvenlik Konseyi'nin, İsrail'in, roket saldırılarına farklı bir cevap alternatifi bulunmadığını anladığı belirtildi.

Haberde, bildirinin, Güvenlik Konseyi'nin aldığı bir karardan ziyade basın açıklaması olduğu, beklenenden daha yumuşak ifadeler içerdiği kaydedildi.

Güvenlik Konseyi, hem İsrail'e, hem de Filistinli militanlara Gazze'deki şiddete son vermeleri çağrısında bulunmuştu.

-TÜRK KIZILAYI'NDAN GAZZE'YE GIDA YARDIMI

Türk Kızılayı, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırının ardından bölgeye 10 tırlık bir konvoyla 11 bin gıda kolisi gönderdi.

Türk Kızılayı Genel Müdürü Ömer Taşlı, Etimesgut Yerleşkesi'ndeki Afet Operasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı'nın dünyanın her yerinde yardıma ihtiyaç duyan insanların yanında olduğunu belirterek, ''Mağdur olan Filistinliler, Türk halkının Türk Kızılayı aracılığıyla yaptığı yardımlar ile hayata tutunuyor'' dedi.

Türk Kızılayı'nın 1996 yılının Mayıs ayından bu yana bölgeye 18 insani yardım gönderdiğini hatırlatan Taşlı, ''2008 içerisinde 20 ton pirinç, 10 ton şeker, 5 ton sıvı yağ, 800 kilogram hazır çorba, 50 ton un, 20 ton mercimek, 20 ton nohut, 5 ton çay, 26 ton çeşitli ilaç ve çok sayıda tıbbi malzeme bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı'' diye konuştu.

Ömer Taşlı, bugüne kadar bölgeye ulaştırılan insani yardım malzemelerinin toplam değerinin 18 milyon 750 bin YTL'yi bulduğunu belirterek, Türk Kızılayı'nın 2 afet uzmanından oluşan bir ekibinin de hala bölgede görev yaptığını söyledi.

-KONVOY YOLA ÇIKTI-

Bölgeye, insani yardım olarak bugün de 10 tırlık bir konvoyla 11 bin gıda kolisinin gönderilmek üzere yola çıktığını ifade eden Türk Kızılayı Genel Müdürü Taşlı, şunları kaydetti:

''İçerisinde un, şeker, pirinç, mercimek, nohut, çay, sıvı yağ, hazır çorba bulunan 11 bin koli, Afet Operasyon Merkezi'nden 10 tırlık konvoyla bölgeye doğru yola çıktı. Yardımlar, bölgedeki 200 bin ihtiyaç sahibine dağıtılacak. Yardımlarımız devam edecek.''

-İHH'DAN GAZZE İÇİN ACİL YARDIM KAMPANYASI

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, İsrail'in hava saldırıları düzenlediği Gazze için acil yardım kampanyası başlattı.

İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan yapılan açıklamada, Gazze'ye ilaç ve gıda yardımında bulunulacağı, ayrıca İsrail saldırılarında yaralanan Filistinliler'in İstanbul'a getirilerek tedavi edileceği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, ''İsrail günlerce, aylarca aç ve susuz bıraktığı Gazze halkını şimdi de tepesine bomba yağdırarak öldürmeye başladı. Buna sessiz kalmayacağız. Filistin'e şifahen değil, acilen yardım lazım. Biz dün olduğu gibi bugün de Gazze halkının yanındayız. Yeni bir yardım çalışması başlattık. Gazze'ye ilaç ve gıda yardımında bulunacağız. Hayırsever halkımızın da desteklerini bekliyoruz. Gazze halkının yalnız olmadığını tüm dünyaya göstermeliyiz'' ifadesini kullandı.

Açıklamada, kampanyaya ilişkin bilgilerin 0212 631 21 21 numaralı telefon ya da ''www.ihh.org.tr'' adresli internet sitesinden alınabileceği vurgulandı.

GÜVENLİK KONSEYİ'NİN BİLDİRİSİNDE, GAZZE'DEKİ İNSANİ VE EKONOMİK İHTİYAÇLARA DİKKAT ÇEKİLDİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarının ardından toplanan BM Güvenlik Konseyi, taraflara şiddete son vermeleri çağrısında bulundu ve Gazze'deki insani ve ekonomik ihtiyaçlara dikkati çekti.

Konseyin 15 üyesinin katılımıyla yapılan ve kapalı kapılar ardında yaklaşık 4 saat süren toplantıdan sonra Konsey Başkanı, Hırvatistan Temsilcisi Neven Jiruca tarafından gazetecilere okunan bildiride, Gazze'de yükselen tansiyondan duyulan endişe dile getirildi ve taraflara, şiddete derhal son verilmesi çağrısında bulunuldu.

Bildiride, Gazze halkına gıda, yakıt ve tıbbi yardım sağlanmasının gerekliliği vurgulandı, sınır geçişlerinin bu amaçla açılması istendi.

Güvenlik Konseyi, tek Arap üyesi Libya'nın çağrısı üzerine toplanmıştı.

ABBAS'A GÖRE HAMAS, İSRAİL'İN SALDIRACAĞINI DÜŞÜNEREK HAREKET ETMELİYDİ

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Hamas'ın, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldıracağını önceden düşünerek hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile Kahire'de görüşen Abbas, daha sonra yaptığı açıklamada, "Onlarla konuştuk ve ateşkesi sona erdirmemelerini söyledik. Ateşkese devam etmelerini istedik. Böylece saldırılardan kaçınabilirdik" diye konuştu.

Abbas, Hamas'a, daha fazla kan dökülmemesi için İsrail'le ateşkes anlaşmasını yenilemesi çağrısında bulundu.

Öte yandan Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebulgeyt, Hamas'ın, Gazze'deki saldırılarda yaralananların tedavi için Mısır'a geçmelerine izin vermediğini söyledi.

"Yaralı Filistinlilerin gelmelerini bekliyoruz. Ancak sınırdan geçmelerine izin verilmiyor" diye konuşan Ebulgeyt, bundan kimin sorumlu olduğunun sorulması üzerine Hamas'a işaret etti.

Ebulgeyt de, Abbas'ın, ateşkesin yenilenmesi çağrısına katıldı.

HABER7-AA

"FeRRoLi"
"canım NeVa kızım"
"Bir Gülüşün Yeter" H % S"
28 Aralık 2008, 18:52:34
Ŧi८օ
f i c o
Genel Moderatör

Teşekkür 558

ςǿκ کε√díκ طę ∂طí !

« Yanıtla #3 : 28 Aralık 2008, 18:52:34 »

alllah cezalarını  versin..  elimiz kolumuz bsğlı ..  ekrandan gözyaşlaı ile izliyoruz sadece..

istanbulda  bugun  protesto mitingi vardı..

genç , ksadın , çocuk demeden..  bu insanlık suçu değil sanki.. 

28 Aralık 2008, 18:55:37
serkan yılmaz
Yönetici

Teşekkür 564

« Yanıtla #4 : 28 Aralık 2008, 18:55:37 »

israıl harekatlarını amerıca destegı ıle saldırıyor..
o acıdan amerıca malları tuketılmemelı..kuru kuru mıtıng olmaz arkdaslar

"FeRRoLi"
"canım NeVa kızım"
"Bir Gülüşün Yeter" H % S"
28 Aralık 2008, 19:35:50
rakani
selman yılmaz
Administrator

Teşekkür 326

İletişim - msn-mail : byrakani@gmail.com

« Yanıtla #5 : 28 Aralık 2008, 19:35:50 »

ülkenin ve dünyanın tepkisi var ama bunlar tepkiyle çözülmez
neden türkiye filistine girmiyor koruma altına almıyor. neden asker gitmiyor diye düşünüyorum
Ehud Olmert ankaraya geliyor sıcak mesajlar veriyor israile gidince bomba yağdırıyor
tam bir şerefsizlik

28 Aralık 2008, 23:25:44
muzo
Genel Moderatör

Teşekkür 431

iki kişinin bildiği sır değildir.

« Yanıtla #6 : 28 Aralık 2008, 23:25:44 »

Çok üzüldüm görünce ölenlere Allah rahmet eylesin ama tabii burdan yazmakla bir sonuca ulaşılmıyor nasıl gelir sonu bilemiyorum İsrail'in arkasında Amerika oldukça bir çözüme ulaşacağını da pek sanmıyorum... Allah yardımcıları olsun... Cry Cry

İnsanlar ne kadar az düşünürlerse, o kadar fazla konuşurlar.
29 Aralık 2008, 09:35:26
theshe_aslan
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 29 Aralık 2008, 09:35:26 »

Yine yüzlerce masum sivil öldü... Türkiye Kuzey Irak'a girdiğinde yaygara koparanlar niye sessiz şimdi onu da anlamıyorum Huh?
29 Aralık 2008, 16:59:08
Helackim
...F&S...
Genel Moderatör

Teşekkür 452

« Yanıtla #8 : 29 Aralık 2008, 16:59:08 »

Gazze’de cep telefonu ışığında ameliyat
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırısı devam ediyor. ölü sayısı 310’u, yaralı sayısı da 1420’yi buldu. Elektrik sıkıntısının had safhaya ulaştığı Gazze’de, ameliyatlar bile cep telefonu ışığı ile yapılıyor.

TEL AVİV - İsrail savaş uçaklarının Gazze’ye yönelik hava saldırıları bugün de devam etti. Saldırıların 3. gününe girerken Filistinli yetkililer, şimdiye kadar 310 Filistinlinin hayatını kaybettiğini belirtti. Yaralıların sayısı ise 1420’yi buldu. Karanlık bastıktan sonra hava saldırılarını artıran İsrail’in, muhtemel bir kara saldırısına hazırlık yaptığı görüldü. Bombardımanların yoğunlaşması, akaryakıt darboğazı yüzünden zaten zor durumda bulunan Gazze Şeridi’nde elektrik trafolarına ve kablolara da zarar verince, elektrik sıkıntısı had safhaya ulaştı. Bundan en fazla, iki gündür aralıksız çalışan ve koridorlarda ameliyat yapan doktorlar etkileniyor.

Gazze’nin en büyük hastanesi olan Şifa’nın bir doktoru, “Her tarafa bomba yağıyor. Son 10 dakika içinde 20 değişik yerden bombardıman haberleri geldi. Ambulanslar artık bombalanan yerlerdeki ölü ve yaralıları almakta zorlanıyor.” dedi.

Gazze’deki itfaiye araçlarından elektrik tamir araçlarına ve ambulanslara kadar her türlü aracın atılan füzelerin hedefinde bulunduğunu söyleyen doktor, ambulansların sadece bir bölümünün çalışabildiğini anlattı.

KORİDORDA 30 AMELİYAT YAPTIMŞifa hastanesi doktorunun verdiği bilgiye göre, elektrik kesintisi yüzünden bazı yaralılar cep telefonlarının ışığıyla ameliyat ediliyor. Doktor, “hastanelerde yaralıları koyacak yer kalmadı. Koridorlar bile doldu. Sadece koridorda 30 kadar yaralıyı ameliyat ettim. Elektrik kesildi. Yaralılardan bazılarını, yakınlarının tuttuğu cep telefonlarının ışığı altında ameliyat etmek zorunda kaldım” dedi.

BİR MİKTAR ANTİBİYOTİK İLE İDARE EDİYORUZ
Filistinli doktor, telefon ışığı altında damar, sinir zedelenmesi gibi ameliyatları yaptığını belirtti ve şunları anlattı: “Bombardıman sonrası hemen hastaneye gittim. Cesetler üst üste yığılmış vaziyetteydi... Bazılarının başı kopmuş; kiminin bacak ve kolları eksikti... Ama beni ve diğer doktorları en fazla şaşırtan, vücudunda hiç yara-bere bulunmamasına rağmen, inanılmaz şekilde beyin zedelenmesine uğramışların durumu oldu. Bu nasıl oldu bilmiyoruz...Bombalanan yerlerden 50 dolayında kişi böyle geldi ve durumları ümitsizdi... Bugün, en geç yarın ölürler diye bekliyoruz...”

“Ameliyat edilenlerin durumlarının pek parlak olmadığını, Gazze ile Mısır sınırındaki tünellerden bir miktar antibiyotik geldiğini, onlarla idare ettiklerini” söyleyen doktor, tünellerin 40’ının bugün bombalandığının hatırlatılması üzerine, “Evet, son hayat damarlarımızı da kesiyorlar” diye konuştu.

İSRAİL ASKERLERİ OPERASYON HAZIRLIĞINDAİsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde hava akınlarını sürdürürken, İsrail birlikleri de Gazze çevresinde yoğunlaşmaya başladı. Gazze ile İsrail sınırı arasındaki Erez geçiş noktasının hemen 300-500 metre civarında, askerler geçici üsler oluşturan İsrail ordusu, buralarda tankları ve zırhlı buldozerleri muhtemel bir kara operasyonu için hazırlamaya başladı.

Askerlerin konuşlandığı yerlere kadar gelen hahamlar, onlara destek veriyor. Askerlerle hahamlar, akşam dualarını birlikte ediyor.

HAMAS BURADA TERÖR ORTAMI YARATTI
Aynı yerde bulunan Bölge Koordinasyon ve İrtibat Ofisi Başkanı Albay Moşe Levi, hazırlıklar sürerken yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki durumdan Hamas’ı sorumlu tuttu ve şunları kaydetti: “Biz 2005’te Gazze’den çekildik. Ne bir İsrail askeri kaldı, ne de bir sivil. Ama sonrasında ne oldu? Hamas burada bir terör ortamı yarattı. Mısır’dan Gazze’ye silah kaçırıyorlar. Her gün İsrail’in güneyindeki sivillere roket saldırıları düzenliyorlar. Bunu durdurmamız gerekir.”

Moşe Levi, operasyonun tek amacının İsrail’in güneyindeki vatandaşlarının huzurunu sağlamak olduğunu ifade etti ve “İsrail, bölgenin en güçlü ordusudur. Her şeyi yapabilecek kapasitemiz var” dedi. Muhtemel bir operasyon için hazırlanan askerlerin sayısını vermeyen ve operasyonun ne kadar süreceği konusunda tahminde bulunmayan Levi, Gazze’deki Filistinlilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Filistin Yönetimi başta olmak üzere, Katar ve Ürdün gibi ülkelerle sürekli temas halinde olduklarını, insani yardımların geçişine onay vereceklerini belirtti.

İSLAM ÜNİVERSİTESİ DE HEDEFTEYDİ
İsrail savaş uçaklarının hedefinde, Hamas’ın sembollerinden biri kabul edilen İslam Üniversitesi ve İçişleri Bakanlığı da vardı. Hamas’tan yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı binasında ölen ya da yaralan olup olmadığının henüz bilinmediği, İsrail’in, önceki gün başlattığı operasyonda ilk kez bir hükümet binasını hedef aldığı belirtildi.

Hamas saldırılarda ölenlerden 180’inin örgüte üye olduğunu duyururken, Filistin İnsan Hakları Merkezi yaşamını yitirenler arasında kadın ve çocukların da olduğunu açıkladı.

TÜRKİYE TIBBİ YARDIM GÖTÜRÜYOR
Gazze Şeridi’ne insani yardımları artırma kararı alan Türkiye ise, İsrail saldırılarının yaralarını sarmak için Filistinlilere tıbbi malzeme ve sağlık ekibi gönderiyor. Filistinlilere ulaştırılacak tıbbi malzeme, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay tarafından temin edilecek.

Malzeme ile birlikte 5 kişilik uzman doktor ekibi de Mısır’a gönderilecek. Doktorlar Filistinli yaralılara ilk müdahaleyi yapacak, gerekli görürse bazı yaralıları Ankara’ya getirecek. Bir yardım uçağının Mısır’a gönderilmesi için de Dışişleri Bakanlığı Mısır hükümeti nezdinde temaslarını sürdürüyor.
Dışişleri Bakanlığı, ayrıca Gazze Şeridi’ne dün sabah insani yardım taşıyan 10 tır gönderildiğini duyurdu. Ayrıca Filistin’e gönderilen 15 ambulanstan 5’inin Gazze Şeridi ile İsrail arasındaki Erez geçiş noktasına ulaştığı bildirildi.

Gazze’de yaşayan Türk vatandaşlarının, ihtiyaç olması halinde tahliyesi için hazırlıkların yapıldığı da açıklandı.

http://www.ntvmsnbc.com/news/470521.asp

Herşey Seninle Güzel F&S
29 Aralık 2008, 17:02:25
Ŧi८օ
f i c o
Genel Moderatör

Teşekkür 558

ςǿκ کε√díκ طę ∂طí !

« Yanıtla #9 : 29 Aralık 2008, 17:02:25 »

resimler ve haberler .. gözümün yaşarmasına yetiyor..

ağlayan bir çocuğu görmek.. kahrediyor beni..  onların  duaları kurtaracak onları..

29 Aralık 2008, 17:06:15
Helackim
...F&S...
Genel Moderatör

Teşekkür 452

« Yanıtla #10 : 29 Aralık 2008, 17:06:15 »

Türk Tabipler Birliği: Gazze’ye yardıma hazırız

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırısında yaralananlara tıbbi yardım konusunda her şeye hazır olduklarını ve ihtiyaç durumunda her türlü yardımı yapacaklarını bildirdi.

ANKARA - Türk Tabipleri Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, Gürsoy’un Filistin’in Ankara Büyükelçiliği, Filistin Doktorlar Sendikası ve İsrail Tabipler Birliğine mektup göndererek, birliğin saldırıyı kınadığını ilettiği ifade edildi. 

Açıklamada, “Gürsoy, Filistin Büyükelçisi’ni telefonla arayarak üzüntülerini dile getirdi. Türk Tabipleri Birliği olarak Filistin halkının yanında olduklarını belirten Gürsoy, tıbbi yardım konusunda her şeye hazır olduklarını ve ihtiyaç durumunda her türlü yardımı yapacaklarını söyledi” denildi.

Açıklamada ayrıca, Gürsoy’un, İsrail Tabipler Birliğinden, “Gazze halkına en kısa zamanda insani ve tıbbi yardım ulaştırılması konularında İsrail hükümeti nezdinde girişimde bulunulmasını” talep ettiği kaydedildi.

Herşey Seninle Güzel F&S
29 Aralık 2008, 17:07:18
Helackim
...F&S...
Genel Moderatör

Teşekkür 452

« Yanıtla #11 : 29 Aralık 2008, 17:07:18 »

çok doğru söylüyorsun fico;ağlayan bir çocuk görmek beni de kahrediyor..sadece izlemek de çok kötü..allah yardımcıları olsun ve bitsin bu kan gölü  Sad Sad Angry Angry

Herşey Seninle Güzel F&S
29 Aralık 2008, 22:59:13
theshe_aslan
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 29 Aralık 2008, 22:59:13 »

Hiçbişe yapamıyor olmak da çok kötü, savaş psikolijini aklı başında bir insan taşıyamazken o ufacık yürekler nasıl taşısın Sad Sad Cry
31 Aralık 2008, 18:22:18
endless_gs1
endless
Bölüm Moderatörü

Teşekkür 73

« Yanıtla #13 : 31 Aralık 2008, 18:22:18 »

Türk hacker Birleşmiş Milletler sayfasını hack'ledi. İşte sayfaya girenlerin karşılaştığı mesaj...

Son birkaç gündür İsrail'in Filistin topraklarına düzenlediği saldırılara tepkiler internette de  kendini gösteriyor. Birleşmiş Milletler'in Kazakistan sayfası, Türk bir hacker tarafından hack'lendi. Haber yayına hazırlandığı sırada Kazakistan sayfasına girmek isteyenler, karşılarında bir süre için yukarıdaki mesajı buldular...

Mesajda özetle şu söyleniyor: "Ermeni soykırımından bahsedildiğinde Türkiye aleyhine elinizden geleni yaptınız. Peki Filistin soykırımı hakkında bir şey yaptınız mı?"

Hemen ardından sayfadaki mesaj değiştirildi. Aşağıda görebileceğiniz yeni mesajda Türkiye ve Filistin bayrakları görülüyor ve Birleşmiş Milletler'in Filistin'le ilgili görevini yapamadığı için cezalandırıldığı söyleniyor. Son satırda hacker asıl mesajını veriyor:

"Bebekler terörist değildir!"

01 Ocak 2009, 19:39:06
Helackim
...F&S...
Genel Moderatör

Teşekkür 452

« Yanıtla #14 : 01 Ocak 2009, 19:39:06 »

Hamas’ın önde gelen siyasi liderlerinden Nizar Rayan, İsrail Hava Kuvvetlerinin evine düzenlediği füze saldırısında öldü. Bugünkü saldırıda ölen 10 kişiyle birlikte Gazze’de yaşamını yitirenlerin sayısı 417’ye çıktı.

2008’in son günlerinde Gazze’ye operasyon başlatan İsrail, yeni yılın ilk gününde de saldırılarını sürdürdü. İsrail uçakları bugün Hamas’ın önde gelen liderlerinden Nizar Rayan’ın evini vurdu. Saldırıda Rayan’la birlikte 4 katlı evde bulunan 10 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerden birinin Rayan’ın eşi olduğu bildirildi. Hamas’ın El Aksa radyosu, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cebaliye mülteci kampının ortasındaki El Hulafe camisi yakınındaki eve düzenlenen hava saldırısında Niza Rayan’ın öldüğünü doğruladı. 

ÖLENLER ARASINDA ÇOCUKLAR DA VAR
Evde ölenlerin çoğunluğunun, yaşları 5 ile 10 arasında değişen çocuklar olduğu da belirtiliyor.

50’li yaşlarındaki Rayan, Hamas’ın siyasi kanadının radikal ve önde gelen liderlerinden biriydi. Rayan, Hamas’ın İslam Üniversitesinde de şeriat dersleri veriyordu. Rayan’ın kardeşi de 2005 yılı eylülünde, Hamas’ın düzenlediği bir gösteri sırasında meydana gelen patlamada ölmüştü.

DİĞER LİDERLERE DE SALDIRI DÜZENLENDİ
İsrail ordusu, sabah saatlerinde de Gazze Şeridi’ndeki Hamas’a yakın Halk Direniş Komitesinin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları liderlerinden Muhammed Fuad Barud’un yine Cebaliye’deki, bir diğer lider Ebu Musa Addiri’nin Gazze kentinin Sabra mahallesindeki ve yine Hamas liderlerinden Tevfik Ebu Ras’ın El Nuseyrat mülteci kampındaki evlerine de hava saldırıları düzenledi. Bu saldırılarda çok sayıda kişinin yaralandığı bildiriliyor.

EN AZ 417 ÖLÜ, 250 AĞIR YARALI
Gazze’deki acil servis ve ambulans hizmetleri başkanı Muaviye Hasaneyn’in verdiği bilgiye göre İsrail’in altı gündür süren hava saldırılarında ölü sayısı en az 417’ye yükselirken, 2000 dolayında kişi de yaralandı.

Yaralılardan 250’sinin durumunun çok ciddi olduğu belirtiliyor.

SINIRA TANK YIĞINAĞI SÜRÜYORİsrail, Gazze sınırına asker ve tank yığmaya devam ediyor. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, operasyonların derinleştirileceğini söyledi. Hamas liderlerinden İsmail Haniye ise, “Ateşkesin tartışılabilmesi için öncelikle İsrail saldırıları durmalı ve abluka kalkmalı” dedi.

GÜVENLİK KONSEYİNDEN SONUÇ ÇIKMADI
BM’deki Arap ülkelerinin temsilcilerinin isteği üzerine yılbaşı gecesi acil toplanan BM Güvenlik Konseyi’nde ise, Arap Birliği ülkeleri adına Libya tarafından sunulan karar tasarısı görüşüldü. Karar tasarısında İsrail’in kınanması öngörülüyor ve Gazze’deki askeri operasyonlarını derhal durdurması isteniyordu.

Ancak karar tasarısı, Hamas’ın İsrail’e roket saldırılarından sözetmediği, bu yüzden de “dengesiz” ve “tek taraflı” olduğu gerekçesiyle ABD tarafından derhal reddedildi.

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçisi Zalmay Halilzad, ABD’nin İsrail ile Hamas arasında ateşkesin sağlanması amacıyla yoğun çaba sarf ettiğini, ancak Hamas’ın roket saldırılarını durdurma niyeti olduğu yönünde bir kanıt göremediklerini söyledi.

Konsey geçen pazar günü Gazze’deki saldırılardan derin endişe duyduğunu belirten ve İsrail ile Filistinlileri şiddete son vermeye çağıran bir açıklama kabul etmişti. Ancak bu tür açıklamalar Konsey tarafından alınan kararların aksine bağlayıcı nitelik taşımıyor.

http://www.ntvmsnbc.com/news/470583.asp

Herşey Seninle Güzel F&S
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: