BizimForumdayiz > Bilişim ve Teknoloji > Yazılım > Windows Vista (Moderatörler: endless_gs1, AlwaysThink) > Vista Denetim Masası Hatası Çözümü

Reklamlar
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Vista Denetim Masası Hatası Çözümü  (Okunma Sayısı 583 defa)
20 Kasım 2008, 18:09:00
SeLiM
HeLacKiMi
Administrator

Teşekkür 349

Herkes Burada Ya Sen???

« : 20 Kasım 2008, 18:09:00 »

Vista Denetim Masası Hatası Çözümü

Malum Vista Geldi Hepimiz Sevindik. Gerçi Bazıları Beklentisi Hayal Kırıklığı Olsada. Aslında Vista Yeni Hatalarıda Getirdi Yanında. Bir Çok Hatası Nette Tartışılıyor. Ama Sık Görülen Denetim Masasına Girerken Exlorer Çalışmayı Durdurdu Hatası... Bir Kaç Süredir Bendede vardı Bu Sorun. Nedenini Epeyce Araştırdım.

Meğer Vista .cpl (Denetim Masası Uzantısı) Dosyaların Denetim Masasında Muhakkak Ulaşılmasını İstiyor. Sorunda Şundan Kaynaklanıyor. Eklediğimiz Bazı Programlar Simgelerini Denetim Masasına Atıyor. Silinme veya Klasöre Ulaşılmama Durumunda İste Açılmayan Simge İçin Vista Kapatıyor Denetim Masasını... Bu Size Pire İçin Yorgan Yakma Gibide. Gelebilir. Neyse Uzatmayalım... Geçelim Çözüme...

Bilgisayarım Simgesine Çift Tıklayıp Sırası ile C => Windows => System32 Klasörünü Açıyoruz...

Standart cpl Dosyaları

appwiz.cpl
bthprops.cpl
collab.cpl
desk.cpl
Firewall.cpl
hdwwiz.cpl
inetcpl.cpl
infocardcpl.cpl
intl.cpl
irprops.cpl
joy.cpl
main.cpl
mmsys.cpl
ncpa.cpl
powercfg.cpl
sysdm.cpl
TabletPC.cpl
telephon.cpl
timedate.cpl
wscui.cpl

Bunların Haricinde Olan .cpl Uzantılı Dosyaları Silmek Sorunu Çözecektir.. Tavsiyem Masa Üstünde Yeni Klasör Aç Bu Yazdıklarım Haricindeki cpl Uzantılı Dosyaları o Yeni Klasörün İçine At ve Yedeklerini Aldığın İçin. Sonra Harici Dosyaları Sil... Denetim Masasına Tıkla... Açıldığını Göreceksin....

Neden Yeni Klasörün İçine Atmamı Tavsiye Ettiği Soruyorsanız. Deneme Yanılma Yöntemi İle Hatalı Klasörü Bulabilirsin. Tek Tek At ve Denetim Masasını Çalıştır. Hangi Dosyada Hata Veriyorsa Sorun Ondadır Diğerlerini System32 Klasöründe Olmasında Bir Sorun Yok Demektir.

alıntıdır...
20 Kasım 2008, 20:41:29
althea
Aktif Üye
*

Teşekkür 26

« Yanıtla #1 : 20 Kasım 2008, 20:41:29 »

bilgi için çok sağol.bir süredir aynı sorunu yaşıyordum bunu öğrenmem çok iyi oldu Smiley Alkış
20 Kasım 2008, 21:19:28
Lazebere
Özel Üye
*

Teşekkür 111

Her Anınız fotoğraf olsun...!!!

« Yanıtla #2 : 20 Kasım 2008, 21:19:28 »

bilgi için saol helackimi ama bende vista kullanıyodum ve kullanamadığım için xp ye geçtim ve memnunum  Alkış

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: