BizimForumdayiz > Genel > Eğitim > Liseler > Okulda devamsızlığa turnikeli çözüm

Reklamlar
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Okulda devamsızlığa turnikeli çözüm  (Okunma Sayısı 915 defa)
08 Ocak 2008, 11:41:51
Helackim
...F&S...
Genel Moderatör

Teşekkür 452

« : 08 Ocak 2008, 11:41:51 »

Okulda devamsızlığa turnikeli çözüm   

İzmir Mimar Sinan Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde öğrencilerin ders saatlerinde okul dışına çıkmalarını engellemek amacıyla turnike sistemi kuruldu.

Okul Müdürü Mehmet Gürses, öğrencilerin okula düzenli devam etmelerini ve güvenliklerini sağlamak amacıyla turnike sistemi oluşturduklarını belirtti.

Okuldaki her öğrencinin fotoğraflı manyetik kartı bulunduğunu anlatan Gürses, şu bilgileri verdi:

''Öğrenci kartını sisteme gösterdiğinde çıkış izni yoksa turnike dönmediği için dışarı çıkamıyor. Sistem sayesinde güvenlik görevlisi ya da nöbetçi öğretmenlerle, öğrenci arasında tartışma yaşanmasının önüne geçmiş oluyoruz. Öğrenci dilediği saatte dışarı çıkamadığı için, okul dışında art niyetli kişilerle karşılaşma riski de ortadan kalkıyor. Veli, öğrencinin öğlen tatilinde dışarı çıkmasını istiyor ve mesuliyetini üzerine alıyorsa, dilekçe vererek bunu sağlayabiliyor. ''

Öğrencilerin, ailenin bilgisi ve izni olmadan okula gelmemesi durumununda da gerekli hassasiyeti gösterdiklerini ifade eden Gürses, ''Böyle durumlarda velinin cep telefonuna kısa mesaj gönderiyoruz. Öğrencilerimizin güvenli bir şekilde eğitim hayatlarını sürdürmeleri bizim için önemli'' dedi.

Herşey Seninle Güzel F&S
08 Ocak 2008, 11:44:16
Ŧi८օ
f i c o
Genel Moderatör

Teşekkür 558

ςǿκ کε√díκ طę ∂طí !

« Yanıtla #1 : 08 Ocak 2008, 11:44:16 »

çok güzelmiş.. öğlenki dersi asalım olmayacak... izin aldıysa çıkabilecek.. bizim öğrencilerimiz akıllıdır.. tel örgüden atlar.. kantinde oturur yinede derse girmez.

08 Ocak 2008, 11:46:00
moonlight
Bölüm Moderatörü

Teşekkür 116

« Yanıtla #2 : 08 Ocak 2008, 11:46:00 »

bence bu sistemin her okulda olması lazım

30 Ocak 2008, 19:31:53
papatya
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 30 Ocak 2008, 19:31:53 »

çok güsel bir sistemmiş ama buda nekadar işe yarar pek emin değilim ama temennim işe yaramasından yana  Gülümse
31 Ocak 2008, 10:36:42
theshe_aslan
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 31 Ocak 2008, 10:36:42 »

O gün okula hiç gitmez o da Grin Öğrenciye üçkağıt mı soruyosunuz; kafaya koyduktan sonra bağlasan durmazlar kendimden biliyorum Grin
24 Şubat 2008, 12:55:47
samurai61
yasaklı
*

Teşekkür 2

« Yanıtla #5 : 24 Şubat 2008, 12:55:47 »

Okulda devamsızlığa turnikeli çözüm   

İzmir Mimar Sinan Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde öğrencilerin ders saatlerinde okul dışına çıkmalarını engellemek amacıyla turnike sistemi kuruldu.

Okul Müdürü Mehmet Gürses, öğrencilerin okula düzenli devam etmelerini ve güvenliklerini sağlamak amacıyla turnike sistemi oluşturduklarını belirtti.

Okuldaki her öğrencinin fotoğraflı manyetik kartı bulunduğunu anlatan Gürses, şu bilgileri verdi:

''Öğrenci kartını sisteme gösterdiğinde çıkış izni yoksa turnike dönmediği için dışarı çıkamıyor. Sistem sayesinde güvenlik görevlisi ya da nöbetçi öğretmenlerle, öğrenci arasında tartışma yaşanmasının önüne geçmiş oluyoruz. Öğrenci dilediği saatte dışarı çıkamadığı için, okul dışında art niyetli kişilerle karşılaşma riski de ortadan kalkıyor. Veli, öğrencinin öğlen tatilinde dışarı çıkmasını istiyor ve mesuliyetini üzerine alıyorsa, dilekçe vererek bunu sağlayabiliyor. ''

Öğrencilerin, ailenin bilgisi ve izni olmadan okula gelmemesi durumununda da gerekli hassasiyeti gösterdiklerini ifade eden Gürses, ''Böyle durumlarda velinin cep telefonuna kısa mesaj gönderiyoruz. Öğrencilerimizin güvenli bir şekilde eğitim hayatlarını sürdürmeleri bizim için önemli'' dedi.

Hiçte fena bir uygulama değil ama bizim çoxuklar biraz haşarı turnike filan engellermi bilemiyorum
24 Şubat 2008, 15:06:43
Didu
Bölüm Moderatörü

Teşekkür 325

canlarım benim

« Yanıtla #6 : 24 Şubat 2008, 15:06:43 »

çok güzel bir uygulama aynı iş yeri gibi  [alkis]

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: